24 Ağustos 2015 Pazartesi

Jodi Lynn Anderson - Şeftali Kokan Bir Yaz Kitap Yorumu


Kitap Adı: Şeftali Kokan Bir Yaz
Yazar: Jodi Lynn Anderson
Orijinal Adı: Peaches
Seri Bilgisi: Peaches #1
Sayfa Sayısı:368
Basım Yılı:2015


Arka Kapak: Tam bir baş belası olan Murphy İçine kapanık, masum Birdie ve sosyetik güzel Leeda... Birbirlerinden her anlamda farklı olan Murphy, Birdie ve Leeda'nın hayatları hiç beklemedikleri bir şekilde bir yaz Darlington Şeftali Bahçesi'nde kesişir. İlk başlarda her ne kadar üçü de birbirinden uzak durmaya çalışıp birbirlerine karşı soğuk olsa da zamanla aralarında hiç kimsenin ya da hiçbir şeyin kolay kolay koparamayacağı bir bağ oluşur. Acaba bu bağ, bu üç genç kadının hayatındaki sorunları da çözmelerinde etkili olacak mı, dahası içlerindeki hissettikleri boşluğu doldurmaya bu bağın gücü yetecek midir?

Bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak! 
Şeftali Kokulu Bir Yaz, "arkadaşlar güzeldir" sözünün altının çizildiği, bütün farklara rağmen insanın birbirine tutunmasının değerini gösteren sıcacık ve samimi bir öykü.





          Merhabaa *-* Taaaa 2009 yılında okuduğum Yaz Arkadaşları kitabı Novella Dinamik tarafından yeniden basıldı ve ben durur muyum? Hemen sipariş verdim iyi ki de vermişim çünkü kitabın baskısı mükemmel. Sayfaların kenarları pembe yaldızlı mı deniyor artık böyle parlak parlak. İçi desen şeftali kokuyor zaten.
                    Neyse konusuna gelelim. Murphy, Birdie ve Leeda. Birbirinden tamamen farklı 3 kız. Yolları bir yerde kesişirse...

          Birdie, Darlington şeftali bahçesinin sahibinin kızı. Hayatı boyunca orada yaşamış, evden bile nadiren çıkan asosyal bir kız. Tek arkadaşı köpekleri. Murphy, çılgın
, hiçbir şeyden çekinmeyen, ağzına geleni söyleyen, kendine güveni tam olan biri. Darlington'lara ait şeftali bahçesinin etrafında olmayı çok seviyor ve bir gün çılgınlık yapıp Darlington'ların evinden nane likörü şişesi çalıyor ve yakalanıyor. İşte Murphy'nin şeftali bahçesinde çalışma cezası böyle başlıyor. Leeda mükemmeliyetçi, etrafındakiler tarafından çok sevilen, kusursuz olarak görülen kızlardan. Hayatta her şeye sahip. Harika bir erkek arkadaş, popülerlik, zenginlik...  Fakar ailesinin zoruyla kuzeni olan Birdie'lerin yanına şeftali toplamaya gidiyor. 3 kızın yolu bu şeftali bahçesinde kesişiyor.           İki haftalık bir süre sonunda hayatları hiç umulmadık yönde gelişiyor. Ve kader kızlarımızı yaz tatilinde tekrar bir araya getiriyor.


          Yazarın bahsettiği şeftali kokusu kitaptan yayılınca daha bir canlılık katıyor sanki şeftali bahçesindeymiş gibi hissettiriyor. Çoğu olayı hatırlıyordum fakat sanki ilk defa okuyormuş gibi aynı heyecanla okudum. Kızlarla birlikte şeftali topladım, gölde yüzdüm, acılarına, sevinçlerine, dostluklarına şahit oldum. Aşklarını kendi içimde hissettim. Capcanlı ve muhteşem bir dostluk kitabıydı ve zaten kendisi yıllardır en sevdiğim kitaplar arasında yer alıyordu. Kuşkusuz herkese tavsiye ediyorum. Ne yapın edin -ki sırf cildi için bile alınır-  bu kitabı alın! Almayanı dövüyorlar -_-



Puanım:

0 yorum:

Yorum Gönder